Arşiv Anasayfa Komik Fıkralar
Sayfalar: 1
yahudi ticareti By: erkekcadi38 Date: 26 August 2006, 10:08
Roma'da dünyaca ünlü San Pietro Kilisesi'nde büyük bir pazar ayini... Görkemli bir dinsel tören.. Papa bile katılıyor. Koskoca meydan mahşer yeri gibi..Kilisenin içi de dışı da tıklım tıklım.. Bu arada kilise kapısında iki adam özellikle dikkati çekiyor...İkisinin de boynunda kocaman birer levha asılı..Birinde "Ben koyu bir Hıristiyan'ım ,lütfen bana yardım ediniz " yazılı. Ötekinde ise sadece " Ben koyu bir Yahudi'yim " yazıyor. Tabii ki kiliseden çıkanlar Hıristiyan olduğunu ifade eden adama yanaşıyorlar ve ellerini ceplerine atıp cömertçe bir şeyler veriyorlar. Yahudi olduğunu ifade eden adamda ise siftah yok. Bu arada kiliseden çıkan iyi niyetli biri "Yahudi'yim " yazısı taşıyana sokuluyor.
- " Bana bak kardeş " diyor , "..dürüstlük iyi bir şey, ama binlerce Hıristiyan kiliseden çıkarken , senin Yahudi olduğunu böyle aleni olarak ifade etmen kanımca hiç de akıllıca bir hareket değil. Bak kimse sana para da vermiyor zaten.. Bence çıkar o yazıyı boynundan , sen de su Hıristiyan gibi..." deyince , boynunda "Yahudi'yim" yazılı adam "Hristiyanım" yazılı olana dönüp sesleniyor:
- Heey !.. Salamon !.. Herife bak be !.. Gelmiş bize ticaret öğretiyor
Ynt: yahudi ticareti By: BUTERFLY Date: 30 August 2006, 10:07
ha ha ha çok güzel dostum eline sağlık....
Ynt: yahudi ticareti By: efendys_lady Date: 29 December 2006, 14:13
tesekkurler.... emegıne saglık..Smiley
Ynt: yahudi ticareti By: gambit_x Date: 11 May 2007, 23:48
paylaşım için sağo....l arkadaşım
Ynt: yahudi ticareti By: antigs__1907 Date: 13 May 2007, 06:22
teşekkürlerr
Ynt: yahudi ticareti By: prensesss Date: 13 December 2007, 22:39
eline sağlık saolasın kardes paylaştığın için