Arşiv Anasayfa Fan Grupları
Sayfalar: 1
^Çilekeş^ By: Butterfly18 Date: 18 February 2006, 20:12
2002 yılının Ekim ayında kurulan ÇİLEKEŞ, vokalde Görkem Karabudak, elektronik gitarda Ali Güçlü Şimşek, bas gitarda Sedat Oğuzsoy ve davulda Cumhur Avcil’den oluşuyor.
İlk konserini Kasım 2002’de Ankara Saklıkent’te gerçekleştiren Çilekeş, 2003 ve 2004 yıllarında verdikleri konserlerle önce Ankara’da dikkatleri çektiler. 2003`ün Mayıs ayında önlerinde gerçekten önemli bir fırsat olduğunu henüz bilmedikleri Fanta Genç Yetenekler Aramızda yarışmasına katıldılar. Ön elemeleri aşan Çilekeş, İç Anadolu Bölgesi Finali`nde canlı performansıyla beğeni toplayarak Türkiye Finali`ne katılmaya hak kazandı. Grup, yarışmanın Türkiye Finali`nde Melih Kibar, Meltem Taşkıran, Teoman, Levent Yüksel, Engin Akıncı`dan oluşan jüri önünde yine canlı performansıyla göz doldurarak yarışmayı kazandı.

Bu gelişmenin ardından daha büyük organizasyonlarda, daha geniş kitlelere ulaşmaya başlayan Çilekeş, konserlerin yanında albüm çıkarma fikrini aklına koydu ve yeni parçalar yaparak bir demo hazırladı.

Canlı performanslarıyla gözdolduran grup, yarışmanın arkasından davet edildikleri ve 17 şehri kapsayan Türkiye turnesinde Candan Erçetin, Beyaz, Harem ve Nev ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye ulaşma fırsatı yakaladı. Böylece büyük çapta bir turneye çıkan ilk amatör grup oldular ve henüz ilk albümleri çıkmadan kayda değer bir dinleyici kitlesi yakalamayı başardılar.

Prodüksüyonuna 2005`in Mart ayında İTÜ MIAM`da davullları kaydederek başladıkları ve özellikle üniversite gençliği tarafından dört gözle beklenen ilk albümleri “Y.O.K.” Volkan Başaran’ın prodüktörlüğünde Haziran 2005’te ONAIR tarafından yayınlandı. Şarkıların söz, beste ve düzenlemelerinin tümünün Çilekeş’e ait olduğu albümde Rap müziğin yükselen ismi Fuat, Kurban grubunun davulcusu Burak Gürpınar ve alternatif müziğin önemli ismi Aylin Aslım da birer şarkıda konuk müzisyen olarak katıldılar.  Ok

Ynt: ^Çilekeş^ By: gorkem16 Date: 04 April 2006, 00:59
Ya müziklerinde çok efekt kullanıyolar buda müziğin tadını kaçırıyo
Ynt: ^Çilekeş^ By: azraerol90 Date: 13 May 2006, 22:57
katılmıyorum sana sarkıları sıradısı ve iyi müzik yapıyorlar simdiki gruplardan en iyisi

Ynt: ^Çilekeş^ By: greenday_94 Date: 20 May 2006, 15:40
gorkem 16 bende sana katılmıyorum..bence çilekeş çooookkkk süüüperrr bir grup..çok iyi çok süper şarkıları war...ben rock'ı çilekeşle sewdim .... o kadar etkili bir grup yani
Ynt: ^Çilekeş^ By: gorkem16 Date: 02 July 2006, 19:48
Öncelikle şunnu belirtmekte fayda var.Çilekeş son zamanlarda çıkan grupların arasında iyi bir gruptur ama rockı sevdircek kadar ii bir grup deildir.çok effek kulanıyolar derkende şunu kasdettim.Albümdeki havayı veremiyolar konserlerinde effeckt olmayınca.Söylediğim gibi örenk verimm mesela kendimden geriye isimli parça.Başında ki intro delaylı ama adam bi saniyede distorta geçiyo bunuda konserlerde yapamıyolar neyse konu uzadı.Çilekeş son zamanların en ii rock gruplarından biridir doru ama bir bulutsuzluk özlemi bir pentegram bir kurban varken rockı onlardan sevmeniz bana garip geldi
Ynt: ^Çilekeş^ By: rocker_girl Date: 10 August 2006, 17:04
: gorkem16  02 July 2006, 19:48
Öncelikle şunnu belirtmekte fayda var.Çilekeş son zamanlarda çıkan grupların arasında iyi bir gruptur ama rockı sevdircek kadar ii bir grup deildir.çok effek kulanıyolar derkende şunu kasdettim.Albümdeki havayı veremiyolar konserlerinde effeckt olmayınca.Söylediğim gibi örenk verimm mesela kendimden geriye isimli parça.Başında ki intro delaylı ama adam bi saniyede distorta geçiyo bunuda konserlerde yapamıyolar neyse konu uzadı.Çilekeş son zamanların en ii rock gruplarından biridir doru ama bir bulutsuzluk özlemi bir pentegram bir kurban varken rockı onlardan sevmeniz bana garip geldi

katılıyorum yani kurban gibi bi rock grubu warken çilekeşle rockı tanımak hele rockın içine rap katmaları olayı iice batırıo ama sonucta güsel bi gruptur Smiley
Ynt: ^Çilekeş^ By: BuSRa Date: 02 September 2006, 14:49
kurban kadar olmasada ii bi grup
Ynt: ^Çilekeş^ By: oguzozel Date: 23 September 2006, 16:18

: BuSRa  02 September 2006, 14:49
kurban kadar olmasada ii bi grup
  evet  katılıyorum arkadasa
Ynt: ^Çilekeş^ By: Penta Date: 30 September 2006, 20:10
Çilekeş ii bi grup. Kurban'la ya da pentagram'la kıyaslamak yanlış olur. Ama canlı performansları iyi. Özellikle Ali'nin. Yalnız iii bi tesisat olmalı.
Ynt: ^Çilekeş^ By: deja.vu Date: 20 October 2006, 22:50
bu seferde ben sana katılıyorum PENTA Soytarı
Ynt: ^Çilekeş^ By: Penta Date: 26 October 2006, 15:28
teşekkürler

Ynt: ^Çilekeş^ By: 42rock Date: 30 December 2006, 13:50
güsel ya sewerm çilekeşi.....

ali ve görkemde canlıda süperler...
Ynt: ^Çilekeş^ By: canawar18 Date: 31 December 2006, 22:21
YAA SEN BURAK ŞİMDİ ÇİLEKEŞİ KURBAN BİRLEŞTİ DİORUM