birkaç Hoca fıkrası By: ottoman1990 Date: 09 March 2006, 21:20
Deveye kanat verseydi
Hoca bir gün camideki halka şöyle seslenmiş:Allah'a bin kere şükredin ki develere kanat vermemiş.İçlerinden biri hocaya bu şükrün sebebini sormuş.O da şöyle demiş:Deveye kanat verseydi damlarımız çoktan başımıza yıkılırdı.
Ağaçtan öteye yol
Hoca canından bezmiş.Her ağaca çıktığında ayakkabılarını çalıyorlarmış.Bir gün yine ağaca çıkması gerekmiş ama bu kez ayakkabılarını kuşağına sokmuş.Yoldan geçenler merak içinde sormuşlar:Hoca ayakkabı ile ağaca çıkıldığı görülmüş mü hiç?Hoca bilmiş bilmiş gülüp cevabı yapıştırmış:Eeee evlat belli mi olur?Belki ağaçtan öteye yol bulurum.
Karnımda yangın var
Hoca sofraya oturmuş.Önüne gelen sıcak çorbadan bir kaşık almış.Çorba çok sıcakmış.Dudaklarından midesine kadar ateşler içinde kalmış.Yerinden fırlayıp sokağa çıkmış.İçi tutuşuyormuş.Başlamış feryada:Yetişin dostlar karnımda yangın var.
Hazır para
Hoca birinden borç istemiş, adam sormuş:Hocam borcunu ne zaman ödeyeceksin?Hoca başlamış anlatmaya:Senden aldığım parayla diken alacağım, onları koyunların geçtiği yerlere dikeceğim, dikenler büyüyecek, oradan koyunlar geçerken yünleri dikenlere takılacak, ben yünleri toplayacağım, sonra onları ip yapıp pazarda satacağım, kazandığım parayla sana olan borcumu ödeyeceğim...Adam başlamış gevrek gevrek gülmeye hoca da demiş ki:Eeee, bak hazır parayı bulunca nasıl da gülüyorsun.
Ticaret
Hoca, bir gün pazarda on akçeye aldığı on odunu on akçeye satıyormuş.Etraftan sormuşlar:Hocam bu ne iştir!Hiç böyle ticaret olur mu?Hoca, gayet sakin cevaplamış:Olsun...Önemli olan işi nasıl yaptığın değil, insanların seni iş yaparken görmesidir.
Çektir, kurtulursun
Hoca ya biri sormuş:Hocam gözüm ağrıyor.Hangi ilacı kullanayım?Benim dişim hastalandığında çektirip kurtulmuştum.Sen de çektir, kurtulursun...
Hoca ve heybesi
Hoca bir gün pazara gitmiş.Aldığı zerzevatı heybesine doldurmuş, omzuna vurmuş, eşeğine binmiş gidiyormuş.Yolda birisi:Efendi!..Efendi!..Niye heybeyi eşeğin terkisine koyup da rahat rahat gitmiyorsun, deyince hoca şu cevabı vermiş:Hem hayvan bizi taşısın, hem fazladan sırtına bir de heybe mi yükletelim?
Çaresi
Hoca pazara giderken mahalleden şakacı biri yanına gelip:Efendim akşam uyurken fare ağzıma kaçtı.Bunun çaresi nedir?Çaresi kolay, demiş Hoca.Acıkmış bir kediyi ağzına sokup yut!
Eski dolunaylar
Kaybolan dolunayları merak eden biri sorar:Hoca eski dolunayları ne yaparlar?Kırpıp kırpıp yıldız yaparlar.
Ynt: birkaç Hoca fıkrası By: seco Date: 12 May 2006, 19:53
Teşekkürler eline sağlık