Eınstın'ın Bulmacası Çözebilen Süper Zekadır!.. By: BaGoG Date: 25 June 2006, 15:52
EINSTEIN'IN BULMACASI
Acaba Dünyada Zeki olan 2% Insandan birimisin. Bu soruda
hicbir
sekilde Sasirtmaca yoktur, Tamamen mantiga dayalidir. Mantikli
bir
sekilde cözüme ulasilabilir. Bol Sanslar!!!
1-) 5 Tane ev var hepsi ayri renk.
2-)Her evde oturanin, ayri bir uyrugu var.
3-)Hepside ayri bir icecek iciyor, ayri bir hayvan besliyor ve
ayri bir marka sigara iciyor.
4-)Bu 5 insanin hicbiri öbürünün yaptigini yapmiyor. Yani
sigarasi
ayri, icecegi ayri, besledigi hayvan ayri ve evi ayri.
SORU: BALIK kime ait?
Aciklamalar:
1-) Ingiliz kirmizi evde oturuyor.
2-) Isveclinin köpegi var.
3-) Danimarkali cay iciyor.
4-) Yesil ev tam beyaz evin solunda duruyor.
5-) Yesil evin sahibi kahve icmeyi seviyor.
6-) Palmall sigarasi icenin bir kusu var.
7-) Ortadaki evde oturan süt icmeyi seviyor.
8-) Sari evde oturan Dunhill sigarasi iciyor.
9-) Norvecli birinci evde oturuyor.
10-) Marlboro icen Kedisi olanin yanindaki evde oturuyor.
11-) Atı olan insan, Dunhill sigarasi icenin yanindaki evde
oturuyor.
12-) Winfield sigarasi icen, Birayi seviyor.
13-) Mavi evin yaninda Norvecli oturuyor.
14-) Alman Rothmanns Sigarasi iciyor.
15-) Marlboro icenin komsusu sadece su iciyor.
Einstein iddia etmistir ki; ''Dünya insanlarinin 98 % i bunu
Cözemez''.
SIZE VE BUNU CÖZMEK ISTEYEN HERKESE BOL SANSLAR.

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: BaGoG Date: 25 June 2006, 15:56
Bu SorUnun Cevabı Aşağıda VerilmiştiR Önce Soruyu Çözün SoNra Cevaba BaKın Emeğe SaYgı

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: aycis Date: 04 July 2006, 15:05
Teşekkürler,ama çözemedim bi türlü,off!
Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: seda Date: 14 July 2006, 16:26
Ya ben BALIK ALMAN'A AİT gibi buldumm ama kontrol etcemm şimdii...

Bulduğuma göre;
ALMAN; yeşil ev
rothmanns sigara
kahve
BALIK...
Bakalım neymişş...

Paylaşım için teşekkürler bu arada

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: BaGoG Date: 14 July 2006, 20:52
yanlış alman a göre ehee

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: seda Date: 14 July 2006, 21:06
Nasıl yanlış verdiğin cevap linkine göre doğru

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: BaGoG Date: 14 July 2006, 21:07
Sıralaman yanlış ok

Cevaba göre balık dogru eheee
Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: BaGoG Date: 14 July 2006, 21:09
Cevap bu ehee sıralamada ki cevap ama balıgı alman da ulduysan % 1 filansın tamam tama Zekisin ok.....
Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: seda Date: 14 July 2006, 21:14
Ya sıralama ne farketçek ki sonuçta balık kime ait diyodu balık Alman'a ait işte...

Diğerleri de doğru sadece sırası farklı onun da belirli bi sırası yok ki zaten...Ama ev sıralarını diyosan onları yazmadım zaten sadece balık kime ait onu cevapladım işte...

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: BaGoG Date: 14 July 2006, 21:16
Puhaaa tama kızma sakin oll
Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: seda Date: 14 July 2006, 21:18
Tamam ya zekiyim demiyorum anlamaya çalıştım sadece dediklerini tmm? Onun için cevap attım yani bi daha...

Ynt: EıNSTıN'ıN BuLMaCaSı ÇözebileN SüPer ZeKaDıR!.. By: BaGoG Date: 14 July 2006, 21:21
Tamam mesele yok o zaman adım Zeki bu arada cümlende kullanmışında o bakimdan ehee

Ynt: Eınstın'ın Bulmacası Çözebilen Süper Zekadır!.. By: tazmania Date: 11 August 2006, 19:24
allah allaah emeğe sağlık
Ynt: Eınstın'ın Bulmacası Çözebilen Süper Zekadır!.. By: rocker_girl Date: 12 August 2006, 19:16
walla zordur hiç bakmiim
Ynt: Eınstın'ın Bulmacası Çözebilen Süper Zekadır!.. By: hakani Date: 04 September 2006, 20:22
aralarından birene ait ama